Rodiny a jednorožci. Květnové číslo Forbesu přináší tradiční žebříček 200 největších českých rodinných firem, kde spolu podnikají dvě a více generací. Jejich fascinující příběhy zabírají v novém vydání více než sto stran! Je toho tady ale mnohem víc. Představíme vám unikátní příběh třetího českého jednorožce Mews a jeho zakladatele Richarda Valtra. „Každá česká firma by měla mít ambice ovládnout Evropu,“ vypráví […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Jakmile teploty překročí třicítku, ke sporáku a troubě už se dobrovolně vydávají jen opravdoví gastro nadšenci. A někdy ani ti ne. Proto jsem pro vás sepsala 32 tipů na jídla, na která zpravidla nepotřebujete ani jedno, ale chuťově a výživově vás naprosto uspokojí i bez dlouhého vyvařování. Zkrátka, kolik stupňů, tolik receptů, co vařit v létě.
Naše studené polévky vás zchladí, dodají notnou dávku vitaminů a ještě se zpravidla připravují jen s pomocí mixéru.
Kde jinde se inspirovat chladivými pokrmy než v místech, kde je ještě větší vedro než u nás. Ochutnejte svěží dobroty z celého světa ve stínu svého bytu…
Nejvděčnější jídla bez vaření jsou domácí sendviče, dipy a pomazánky, ke kterým stačí přidat čerstvou zeleninu a pečivo, a máte vyvážený oběd nebo lehkou večeři hotovou za pár minut.
Jakmile teploty překročí třicítku, ke sporáku a troubě už se dobrovolně vydávají jen opravdoví gastro nadšenci. A někdy ani ti ne. Proto jsem pro vás sepsala 32 tipů na jídla, na která zpravidla nepotřebujete ani jedno, ale chuťově a výživově vás naprosto uspokojí i bez dlouhého vyvařování. Zkrátka, kolik stupňů, tolik receptů, co vařit v létě. Osvěžující studené polévky Naše […]
Jarní kedlubnová polévka obsahuje množství zeleniny srovnatelné se salátem, akorát ve velice příjemné, sametově krémové podobě. S vejcem a kváskovým chlebem zastane hlavní jídlo a kedlubnové listy navíc zužitkujete na výtečné chipsy, které jsou skvělé i jen tak jako zdravé zobání. Krémová kedlubnová polévka a chipsy z kedlubnových listů Na 4 porce potřebujete: Postup Tip: Odřezky a slupky kedlubny, mrkve a cibule nevyhazujte, […]
Černý bez zkoncentrovaný do dezertu. Uvařte si lehounkou panna cottu v sezonním bezovém provedení.
Navrchu mají muffiny křupavou mandlovou drobenku, uvnitř šťavnatou rebarboru a vše pojí sametově vláčné těsto, které navíc umícháte během pár minut.
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!