Rodiny a jednorožci. Květnové číslo Forbesu přináší tradiční žebříček 200 největších českých rodinných firem, kde spolu podnikají dvě a více generací. Jejich fascinující příběhy zabírají v novém vydání více než sto stran! Je toho tady ale mnohem víc. Představíme vám unikátní příběh třetího českého jednorožce Mews a jeho zakladatele Richarda Valtra. „Každá česká firma by měla mít ambice ovládnout Evropu,“ vypráví […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Pokud v zelinářství (nebo na Rohlíku…) narazíte na rané zelí, okamžitě do něj jděte. Je krásně jemné, křehké a plné vitaminů, které vám teď na jaře udělají dobře. Nejlepší je za syrova v podobě zdravého, ale sytého salátu s další jarní zeleninou a vejci.
Na 6 porcí potřebujete:
Postup
Tipy & triky
Pokud v zelinářství (nebo na Rohlíku…) narazíte na rané zelí, okamžitě do něj jděte. Je krásně jemné, křehké a plné vitaminů, které vám teď na jaře udělají dobře. Nejlepší je za syrova v podobě zdravého, ale sytého salátu s další jarní zeleninou a vejci. Salát z raného zelí s ředkvičkami a vejci Na 6 porcí potřebujete: Postup Tipy & triky
Černý bez zkoncentrovaný do dezertu. Uvařte si lehounkou panna cottu v sezonním bezovém provedení.
Navrchu mají muffiny křupavou mandlovou drobenku, uvnitř šťavnatou rebarboru a vše pojí sametově vláčné těsto, které navíc umícháte během pár minut.
Těstoviny se svěží citronovou omáčkou uvaříte s přehledem za 10 minut a stačí vám na ně jen 6 surovin. Pokud chcete komplexnější jídlo, přidejte cuketu a krevety, času budete potřebovat úplně stejně, protože obojí připravíte, než se uvaří špagety. A rovnou vás naučím i extra krémovou verzi à la carbonara. Pasta al limone (citronové těstoviny s cuketou a krevetami) Na 2 velké […]
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!