První máj – lásky čas. Ale také povinností a běžných starostí, takže se může snadno stát, že na nějakou romantiku v tom spěchu zapomeneme. Last minute pěna z bílé čokolády vám nicméně pomůže na vše ostatní zapomenout a vychutnat si chvíli klidu se sladkým dezertem a vaší milou, milým či druhou porcí onoho sladkého dezertu. Život je totiž sladký v jakémkoli počtu!

Foto Eva Malúšová

Rychlá pěna z bílé čokolády s jahodami

Na 2 porce potřebujete:

  • 100 g bílé čokolády
  • 150 g smetany ke šlehání

Na ozdobu:

  • Jahody nebo maliny

Postup

  1. Čokoládu nalámejte na kostičky a spolu se třetinou smetany rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (tam vždy po 20 vteřinách zamíchejte). Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  2. Mezitím vyšlehejte zbytek smetany na pevnou šlehačku a opatrně pomocí stěrky vmíchejte vychladlou čokoládu. Rozdělte do skleniček či misek a nechte alespoň hodinu zpevnit v lednici.
  3. Pokud vám nevadí trochu kýče, jahody nakrájejte na plátky, seřízněte do tvaru srdíčka a krém s nimi před podáváním ozdobte.
Foto Eva Malúšová